Om ESMG
Everysport Media Group (ESMG) är en svensk börsnoterad mediakoncern djupt rotad inom sport och spel. Vår strategi utgår från två huvudkomponenter: Content och Media. Inom Content är ESMG en ledande leverantör av resultatdata, speltips och sportnyheter. Kunder är allt från ledande spelbolag världen över, till svenska mediahus, idrottsförbund och slutkonsumenter. Två miljoner besökare interagerar varje vecka med ESMGs produktportfölj inom Media. Ledande digitala sajter som SvenskaFans, EliteProspects, FotbollDirekt, HockeySverige, Travtjänsten, Sporttjänsten med flera ryms inom detta område.

Vi är totalt 80 personer inom koncernen, där drygt 30 av dessa arbetar på huvudkontoret i Stockholm. Teamet är nära sammansvetsat och arbetar med stor flexibilitet. Vi är stolta över den anda som byggts upp som innefattar stort driv med målinriktade individer, men också 80 personer som lika gärna skulle umgås under som efter arbetstid.

Lediga tjänster
Digital Marketer / Growth Hacker
 

I portföljen ryms ledande varumärken inom sport och spel. När vi nu växlar upp vår konsumentförsäljning, affiliate-arbete, internationella expansion och digitala marknadsföring söker vi dig. En bred roll i ett snabbväxande bolag, med stor möjlighet till personlig utveckling.

Som Digital Marketer / Growth Hacker har du en bred roll som sträcker sig över  koncernens samtliga media- och konsumentprodukter. Du ansvarar för signups, onboarding och att driva användare genom sales funnels. Du experimenterar dig fram i ena stunden, men lägger nästa stund en långsiktig marknadsplan för en nylanserad produkt.

Du växlar mellan hands-on uppgifter som att skapa utskick, pressreleaser, utveckla  sociala medier, publicera egna digitala kampanjer, banners, landningssidor – med  att driva egna långsiktiga projekt och marknadsaktiviteter för att nå uppsatta KPIer.

Du blir den första på din position, men har ett starkt team av utvecklare, produktchefer och affärsutvecklare som stöd.

En viktig del i rollen är viljan och målet att generera leads och försäljning. Mätning, rapportering och optimering av aktiviteter är därför en viktig del då du får stor frihet (och möjligheter) att testa och optimera dina föreslagna actions.

Placeringsort är på koncernens huvudkontor vid Hötorget i Stockholm och du kommer arbeta nära ledningsgrupp samt koncern-VD.

Läs mer om tjänsten

Koncernredovisningsansvarig
Vi söker nu en självgående och lösningsorienterad Koncernredovisningsansvarig med bred kunskap inom redovisning. Rätt kandidat drivs av nya utmaningar och vill vara med på resan i att bygga en ny effektiv ekonomiorganisation lämpad för ett snabbväxande företag inom media.

Om rollen

Everysport Media Group består av 19 legala enheter vars redovisning i dagsläget är outsourcad till ett flertal redovisningsbyråer. Under 2018 kommer en konsolidering av ekonomiarbetet att påbörjas för att skapa en mer effektiv ekonomiavdelning med förbättrad intern kontroll och flexibilitet i en föränderlig bransch. Om redovisningen fortsatt kommer vara outsourcad eller skötas internt är ännu ej beslutat.

Som redovisningsansvarig får du en avgörande roll tillsammans med CFO att driva utvecklingen och utarbeta strategin och implementationen för vad som är det mest optimala arbetssättet framåt. I uppdraget ingår ett övergripande ansvar för all redovisning i koncernens verksamhet. Tjänsten är placerad på huvudkontoret vid Hötorget i Stockholm och du rapporterar direkt till koncernens CFO.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Övergripande ansvar för att redovisning sker enligt gällande regelverk (K3)
  • Säkerställa korrekt upprättande av månads-/kvartalsbokslut för koncernens legala enheter och koncernen som helhet.
  • Ansvar för konsolidering av koncernens bolag samt upprättande av koncernens bokslut
  • Övergripande ansvar för deklarationer avseende skatter samt övrig myndighetsrapportering
  • Övergripande ansvar för att årsredovisningar i legala enheter och koncernen följer gällande redovisningsregelverk (K3)
  • Delaktighet i utveckling och förvaltning av affärssystem, automatisering och effektiviseringar av interna ekonomiprocesser samt andra koncernövergripande ekonomirelaterade projekt.

Läs mer om tjänsten

Full-stack Utvecklare
Om rollen

Som utvecklare hos ESMG arbetar du tillsammans med både vårt in-house samt andra externa team. Du har tekniskt ansvar för ett av våra fem affärsområden men lägger större delen av din tid på koncernens för stunden aktuella projekt, tillsammans med övriga utvecklare. Ena stunden kan du arbeta med att förändra vårt reduceringsverktyg för avancerat spel på sport och trav, för att nästa stund uppdatera redaktionella miljöer på någon av våra mediasajter. Oavsett vilket affärsområde du ansvarar för kommer dina arbetsuppgifter att fördelas över hela organisationen. Utöver interna projekt arbetar vi även med externa projekt direkt mot kunder så som spelbolag, större förbund och mediabolag.

Våra plattformar bygger till stor del på tekniker/ramverk så som PHP, Laravel, WordPress, Javascript, Vue, ReactJS, jQuery, Spring Framework, Mysql, AWS, Heroku, Git och Jira. Vi arbetar ständigt med att förbättra och effektivisera våra miljöer, vilket du även kommer att vara en del av.

Om dig

Vi söker dig som är erfaren webbutvecklare, såväl inom front- som backend. Vi tror att du har bra koll på båda delar men är eventuellt mer insnöad  den ena eller andra. Du behärskar något eller några av de tekniker vi använder oss utav internt, vill känna ansvar för större delen av koncernens produktportfölj och är villig att sätta dig in i, och arbeta med, flera olika projekt parallellt.

Det är inte ovanligt med anställda som arbetat inom ESMG i 15+ år då man här får full frihet att utvecklas inom sitt intresse – oavsett om det är hockey eller databasstrukturer. Vi hoppas och tror därför att du har ett stort intresse för det du gör och håller dig uppdaterad kring nyheter inom ditt område. Inte för att du måste, utan för att du vill. Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökanden.

Läs mer om tjänsten

Everysport Media Group