Everysport Media Group söker Koncernredovisningsansvarig
Vi söker nu en självgående och lösningsorienterad Koncernredovisningsansvarig med bred kunskap inom redovisning. Rätt kandidat drivs av nya utmaningar och vill vara med på resan i att bygga en ny effektiv ekonomiorganisation lämpad för ett snabbväxande företag inom media.

 

Om rollen

Everysport Media Group består av 19 legala enheter vars redovisning i dagsläget är outsourcad till ett flertal redovisningsbyråer. Under 2018 kommer en konsolidering av ekonomiarbetet att påbörjas för att skapa en mer effektiv ekonomiavdelning med förbättrad intern kontroll och flexibilitet i en föränderlig bransch. Om redovisningen fortsatt kommer vara outsourcad eller skötas internt är ännu ej beslutat.

Som redovisningsansvarig får du en avgörande roll tillsammans med CFO att driva utvecklingen och utarbeta strategin och implementationen för vad som är det mest optimala arbetssättet framåt. I uppdraget ingår ett övergripande ansvar för all redovisning i koncernens verksamhet. Tjänsten är placerad på huvudkontoret vid Hötorget i Stockholm och du rapporterar direkt till koncernens CFO.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Övergripande ansvar för att redovisning sker enligt gällande regelverk (K3)
 • Säkerställa korrekt upprättande av månads-/kvartalsbokslut för koncernens legala enheter och koncernen som helhet.
 • Ansvar för konsolidering av koncernens bolag samt upprättande av koncernens bokslut
 • Övergripande ansvar för deklarationer avseende skatter samt övrig myndighetsrapportering
 • Övergripande ansvar för att årsredovisningar i legala enheter och koncernen följer gällande redovisningsregelverk (K3)
 • Delaktighet i utveckling och förvaltning av affärssystem, automatisering och effektiviseringar av interna ekonomiprocesser samt andra koncernövergripande ekonomirelaterade projekt.

 

Om dig

Det är en bred roll inom redovisning där du kommer att ställas inför en mängd olika typer av frågeställningar i takt med att bolaget växer. Vi ser därför att du är trygg i din redovisningskompetens, både på legal som koncernnivå, samtidigt som du trivs med att ta dig an nya utmanande frågeställningar och att arbeta proaktivt för att förbättra processer. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och ser gärna att du är prestigelös, serviceinriktad, strukturerad och har ett gott sinne för ordning och reda. Du är van att arbeta självständigt och tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter. Framförallt vill du vara med och utveckla bolaget och vara med på expansionsresan tillsammans med oss på Everysport Media Group.

Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökanden.

 

Erfarenhetsmässigt ser vi gärna att du har

 • Relevant akademisk utbildning
 • God erfarenhet av så väl koncernredovisning som praktiskt konsolideringsarbete
 • Vana av att identifiera förbättringsområden och agera på dessa
 • Erfarenhet av IFRS, då vi överväger att byta till IFRS.
 • Bakgrund som revisor, men inget krav

 

Om oss

Everysport Media Group (ESMG) är en svensk börsnoterad mediakoncern djupt rotad inom sport och spel. Vår strategi utgår från två huvudkomponenter: Content och Media. Inom Content är ESMG en ledande leverantör av resultatdata, speltips och sportnyheter. Kunder är allt från ledande spelbolag världen över, till svenska mediahus, idrottsförbund och slutkonsumenter. Två miljoner besökare interagerar varje vecka med ESMGs produktportfölj inom Media. Ledande digitala sajter som SvenskaFans, EliteProspects, FotbollDirekt, HockeySverige, Travtjänsten, Sporttjänsten med flera ryms inom detta område.

Vi är totalt 80 personer inom koncernen, där drygt 30 av dessa arbetar på huvudkontoret i Stockholm. Teamet är nära sammansvetsat och arbetar med stor flexibilitet. Vi är stolta över den anda som byggts upp som innefattar stort driv med målinriktade individer, men också 80 personer som lika gärna skulle umgås under som efter arbetstid.

 

Start:                       Omgående
Omfattning:           Heltid
Lön:                         Fast lön
Kontakt/frågor:     Alexander Rödström, 070-6339121, alexander.rodstrom@esmg.se
Ansökan:                Skicka personligt brev och CV till mail ovan

 

 

 

Everysport Media Group