Media Services

Vi tycker det är kul med resultat. Vi anser att det är resultaten som utgör nerven i sportbevakningen och gör sporten spännande. MEDIA SERVICES är vårt affärsområde för sportteknologiska lösningar. Vi har tekniska såväl som manuella lösningar för insamling och publicering av sportinformation samt lösningar för distribution av data via mail och SMS. Vi följer det mesta från de lagsporter och vi har insamlingsuppdrag av resultat från högsta serie ner till lägsta serie på såväl herr- som damsidan.

Media Services huvudaffär är att samla in och förse stora delar av svensk media med sportresultat och tjänster för både papperstidning och webb och mobil. Framförallt fokuserar vi på de lokala resultaten runtom i Sverige. Insamlingsarbetet bygger på bra rutiner och ett väl utvecklat tekniskt system för insamling och resultatleveranser. Totalt samlar vi in sportresultat för över 140 000 matcher per år.

För våra kunder betyder det att de alltid har uppdaterad live- och resultatinformation och minskad tid på redigering. Det innebär också att de har tillgång till vårt resultat-api för utveckling av egna resultat- och statistiktjänster.

Media Services finns framförallt i Vårgårda men har också representanter i Malmö, Göteborg och Stockholm.

Exempel på kunder: Göteborgs-Posten, Nationalencyklopedin, Barometern, Piteå-Tidningen, ÖstgötaCorrespondenten, VLT, Sydsvenskan, Kristianstadsbladet, Norrköpings Tidningar, Uppsala Nya Tidning, Eskilstuna-Kuriren, Smålandsposten, Östersunds-Posten, Sundsvalls Tidning mfl.

Media Services har också lösningar för distribution av data via mail och SMS.

Tjänster

Behöver ni effektivisera er resultathantering?

Vi kan hjälpa er att reducera resultathanteringskostnaderna med upp till 50%, frigöra personalresurser och få en bättre sportbevakning. Grunden i Everysports verksamhet är insamling, bearbetning och leveranser av de lokala idrottsresultaten. Vi erbjuder en komplett outsourcingtjänst för tidningar eller annan media som vill effektivisera resultathanteringen. Everysport jobbar idag huvudsakligen med uppdrag i de stora seriebaserade idrotterna, men vi skräddarsyr även bevakningspaket som passar just er.

Badtemperaturer & annan insamling

Everysport Mediaservices har bemanning alla årets dagar mellan 09-23. Vi åtar oss gärna andra insamlingsuppdrag som inte nödvändigtvis är inom sportområdet. Ett sådant är att vi inom Upplands län ringer runt och samlar in badtemperaturer från länets populäraste badplatser. En annat prestigefullt uppdrag är att vi sköter all sportinformation till Nationalencyklopedins årsbok.

Robotartiklar

Vi erbjuder även välskrivna robotartiklar som bygger på vår resultatinsamling. Genom roboten Rosalinda produceras sportnotiser som innehåller allt från målskyttarnas namn och relevant statstik lagen emellan till en vinklad rubrik och ingress. För en normalstor svensk tidning innebär det att cirka 20 000 lokala sportnotiser kan levereras direkt ut i relevanta kanaler. Vårt roboterbjudande innebär också att kunden får en flaggningstjänst som hjälper kunden att sovra och nyhetsvärdera i det digra materialet.

Skytteligor

Vi erbjuder kontinuerligt uppdaterade skytteligor på alla serier från Allsvenskan ner till div 8.  Dessutom gör vi skytteligor utifrån ett urval på lokala lag, dvs det är inte nödvändigt att lagen spelar i samma division. Om sportredaktionen vill ha järnkoll på traktens alla målskyttar är en skytteliga från Everysport ett måste. Tjänsten är även möjlig att implementera i pappret i anslutning till den vanliga resultatbörsen.

Pappret, webben & mobilen

Utöver resultatleveranser har vi de senaste åren fått förtroendet att leverera flera färdiga sporttjänster till media innehållande allt från resultat, tabeller och statistik till nyheter. Tycker ni att de lokala sportresultaten är lika viktiga som vi eller har ni behov av attraktiva sporttjänster för tidningen, webben eller i mobilen? Kontakta oss så bokar vi tid för ett möte. (stefan@everysport.com)

Everysport levererar resultat, tabeller och matchfakta från alla Sveriges serier i de största sporterna i ett format som enkelt går in på webbsidorna. Vi levererar också färdigformaterad text redo att lyftas in i produktionen direkt utan tidsödande formateringsarbete. Slutligen kan vi även erbjuda historik och statistik; vår väl underhållna databas borgar för detta. Ett resultatinsamlingsavtal med Everysport innebär att ni slipper problemen förknippade med resultatinsamling och sänker personalkostnaderna. Istället kan ni lägga resurser på att bevaka lokalidrotten på annat sätt. För att underlätta för er finns standardiserade paket, hostade lösningar och tillgång till ett anpassat resultat-API. Vill ni se hur det kan fungera? Slå oss en signal så kommer vi och visar. (0322-303 612)

Coachen

Coachen är en klassisk managertävling baserad på den lokala idrotten, företrädesvis fotboll men funkar även utmärkt på ishockey, innebandy, bandy och handboll. Deltagarna plockar själva ihop virtuella lag bestående av spelare tagna ur riktiga lag som sedan utmanar andra. Beroende på hur spelarna spelar samlar de tävlande i Coachen poäng. Förutom att Coachen kan generera intäkter, är tävlingen också ett bra underlag för redaktionell bevakning av den lokala idrotten. Självklart levereras Coachen i ett responsivt format så att den passar lika bra på desktop som i mobilen/appen.