Everysport Media Group söker Redovisningsekonom

 

Om rollen:

Everysport Media Group består idag av 19 legala enheter vars redovisning i dagsläget är outsourcad till ett flertal redovisningsbyråer. Under hösten pågår en konsolidering av ekonomiarbetet och från årsskiftet kommer större delen av det löpande arbetet skötas av ekonomiavdelningen internt. Ekonomiavdelningen består idag av CFO och redovisningsansvarig som håller på att hämta hem den löpande redovisningen från externa konsulter. För att stärka teamet söker vi nu en redovisningsekonom.

Som redovisningsekonom kommer du att vara en del i vårt team och vi kommer tillsammans att bygga upp den ekonomifunktion som ska vara med på koncernens tillväxtresa. Under hösten ska ett nytt ekonomisystem (Netsuite) implementeras som har stora möjligheter till automatiseringar vilket bidrar till att rollen blir bred och händelserik. Du kommer få god insyn i hur en koncerns redovisning fungerar från grunden och för dig som vill utvecklas inom redovisningen kan vi erbjuda dig en otrolig möjlighet att vara med från start på vår resa.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Ansvara för löpande redovisning i de legala enheterna
 • Hantering av fakturering, kundreskontra samt leverantörsbetalningar
 • Momsdeklarationer
 • Driva in kundfordringar samt hantera inkassokrav
 • Avstämningar i samband med månads- och årsbokslut
 • Assistera med årsredovisningar i de mindre bolagen (K3)
 • Vara delaktig i effektiviserings och förbättringsarbeten samt ad hoc uppgifter.

 


Om dig:

Tjänsten passar sig som vill arbeta i en mindre koncern där ansvaret är brett och arbetsuppgifterna varierande. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och ser gärna att du är prestigelös, serviceinriktad, strukturerad och har ett gott sinne för ordning och reda. Du är van att arbeta självständigt och tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter. Framförallt vill du vara med och utveckla bolaget och vara med på expansionsresan tillsammans med oss på Everysport Media Group och ser på din nästa tjänst som långsiktig.

Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökanden.

 

Erfarenhetsmässigt ser vi gärna att du har:

 • Eftergymnasial ekonomiutbildning
 • Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
 • Har arbetat med kund- eller leverantörsreskontra
 • Är obehindrad i det svenska och det engelska språket i tal och skrift
 • God kunskap av office-paketet
 • Extra plus för erfarenhet att jobba i Netsuite, men inget krav.
 • Har du ett intresse för sport är även det ett plus, men heller inte det något krav.

 

 

Om oss:

Everysport Media Group (ESMG) är en svensk börsnoterad mediakoncern djupt rotad inom sport och spel.

Vi har idag bolag i Sverige, England, Norge och USA. Vår strategi utgår från två huvudkomponenter: Content och Media. Inom Content är ESMG en ledande leverantör av resultatdata, speltips och sportnyheter. Kunder är allt från ledande spelbolag världen över, till svenska mediahus, idrottsförbund och slutkonsumenter. Två miljoner besökare interagerar varje vecka med ESMGs produktportfölj inom Media. Ledande digitala sajter som SvenskaFans, EliteProspects, FotbollDirekt, HockeySverige, Travtjänsten, Sporttjänsten med flera ryms inom detta område.

Vi är totalt 80 personer inom koncernen, där ca 30 av dessa arbetar på huvudkontoret i Stockholm. Teamet är nära sammansvetsat och arbetar med stor flexibilitet. Vi är stolta över den anda som byggts upp som innefattar stort driv med målinriktade individer, men också 80 personer som lika gärna skulle umgås under som efter arbetstid.

 

 

Start: Årsskiftet
Omfattning: Heltid
Lön: Fast lön
Kontakt/frågor: Lisa Villman, 070-2829073, lisa.villman@esmg.se
Ansökan: Skicka personligt brev och CV till mail ovan.

Everysport Media Group